BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, June 18, 2011

monolog dalaman =.='

since aku jdi dah berhenti blaja ni,rase mcm nk balik ke zaman dulu2 (zaman cekolah)
haaa.yes mmg aku angaw zaman dulu kala.kahkahkah

ayah aku ni navy,so fmly aku mmemag merantau la kan.kejap2 kt perak,kejap2 kt kl kejap2 kt mne2 ntah.pastu aku nie sekolah pon bsepah la kan. peristiwa paling aku igt adalah
kejadian pertama
arwah mak aku pesan,xpayah pg sekolah mak dah tipon tadika,yg kakak xpg sk,jage adik aku yg baru 1 tahun ke 2 tahn ntah.pastu aku memberontak,aku nk pg jgak tadika.mak smp kunci rumah,n sorok kan bju tadika,n beg meakey mouse yg aku suke tuu.n lepas je mk aku pg kje,aku ape lg..buat operasi mencari beg sekolah n bju sk aku,dan aku jumpe di bawah almari.haha...dasyat x aku..so aku mengelabah la siap2,nk dijadikan cerite,aku tetinggal bus..HALAMAK..mcm mne nieh,aku pk pye pk..last2 aku anta adk aku ke rumah bbysiter die..mampos same kaw aku nk pg sekolah,duduk diam2 kt umah penjage ko ye dik..dan aku menuju ke sekolah tadika.Mencabar jugk la coz aku kne lalu jln besar tempoh trafic light.FUHH!! dah sampai tadika,ckgu tye,npe lmbat?? aku xjawab pon.hehehe.buat muke toyeee..pastu dlm sejam aku blaja dlm kelas,mak aku dtg dengan muke yg cemas..haha.sorry mak.


kejadian kedua
mase ni aku darjah 3 ke 4..mse ni aku sekolah kt taman setiawangsa tuu..aku pg sekolah pg pinafour dress.so mmg seksa la kann..so,bile aku pg sekolah,mak aku slalu dandan aku(tocang lipan) klu xtau google ok.heeee :) tp ade 1 ari nie mak aku xtocang kan aku.ikat ponytail je,sbb mak aku dah lmbt nk g kje..smp je sekolah sume pndanga ku pelik.siap gelak2.aku buat dunnoe je la kan.smp je dewan tmpt beratur,aku kne pggl atas pentas sebab menang pe bende ntah..mase aku nk naek tu,aku dgr ade org pggl aku,aku pndag xde pon org pggl..so bile dah smp atas pentas,cikgu suruh turun balik..korag nk tau kenape?? pinafour aku tebalik OK! abess sepanjang aku pg sekolah baju aku terbalik la?? jawapan nye YES AIN! .hahaha..ok,sumpah malu.


kejadian ketiga
mase darjah 6,same school..mak aku meninggal.mase hari raye haji.lepas je takbir raye (pagi) mak aku dah xde. mak aku juz demam panas n esok nye meninggal.6 bulan aku blaja xblaja la..duduk temenug,smp kne masuk bilik guru besar,sbab xblaja.pg je sekolah,tp xblaja..tp mase upsr aku dpt 3a 2b..myesal nok..klu x bole dpt 5 a. :(

kejadian ke 4
hari pertama di tingakatan 1.sekolah pertama aku di cbn (convent bukit nanas).2 bulan saje aku sekolah sane,teros keluar..sebab jauh satu,xde sape nk amek n anta aku sekolah satu,n very2 social lah bak kate ayah aku..so aku pindah la ke smk taman setiawangsaaaaa.bile je pindah,aku dapt surat LAYANG dari senior sekolah aku.fom 4..die nk aku jd adik angkt die..aku sgt2 la blur mase 2.adik angkat?? pemende tuuu.HAHAHA.ain,such a noob ok..aku igt adik agkt ni mcm kwn baek ke ape ke kn..so balik rumah,aku bg surat layang tu kt ayah aku,ayah aku bawak aku pg jumpe pgetua..aku xtau knape..nk dijadikan ccerrriiteee,,esok nye,satu sekolah heboh pasal adik agkt.hahahaha.yg senior aku nie kne amaran.sebab die mgaku,die cube game aku..haha.sebab kan adik angkt,1 sekolah heboh, n senior aku tu kne amaran.kahkahkah..

act,byk sgt kejadian yg xdpt aku lupe kan.mostly,ini yg aku igt..sume org ade pglaman masing2 n kenangan..aku hanya insan biasa.ceh! mase kanak2 paling diingati,n patut kite kenang.
asallamualikum :)

3 comments:

  1. ak pun noob gak ain,mcm x knal izza kan..
    ap mksud nk game kau??
    slow jap ak..

    wahh,smngat ksuknn ea kau time tadika~ XD

    ReplyDelete
  2. game tu mcm permain kan lah izza

    ReplyDelete